IoT4Nature strange laolata o gama de proiecte IoT care vin sa gaseasca solutii la problemele de mediu

Cu o experienta de peste 15 ani in electronica si 4 ani in sisteme IoT, proiectam si livram solutii ce pot rezolva probleme de poluarea sau diminuarea acesteia. Fie ca monitorizam calitatea aerului, calitatea apei, raurile pentru a detecta inundatiile sau padurile pentru a detecta incendiile, echipa IoT4Nature continua sa gaseasca cea mai buna solutie folosind tehnologia IoT pentru a culege date si informatii din natura.

Solutii si proiecte pentru mediu

Strop de aer proiect de monitorizare a calitatii aerului

Cu peste 100 de senzori instalati in Romania am reusit sa facem analogii si sa corelam masuratorile crescute a particulelor in suspensie PM2.5 si PM10 cu incendii si fumul degajat de acestea. Astfel ne folosim experienta pentru a dezvolta un sistem precis de indetificare si monitorizare a focarelor active din incendiile de vegetatie.

App

Calitatea aerului influentata direct de incendiile de vegetatie

Toate incendiile de vegetatie si paduri de pe tot globul au fost identificate si de retele ce masoara calitatea aerului (Europa, California, Australia, Siberia).

01

Sensor Community

Senzorii Sensor Community ce detecteaza particulele in suspensie PM1, PM2.5 si PM10 au identificat incendiile de vegetatie.

02

Uradmonitor

Senzorii Uradmonitor ce detecteaza particulele in suspensie PM1, PM2.5 si PM10 au identificat incendiile de vegetatie.

03

Airly

Senzorii Airly ce detecteaza particulele in suspensie PM1, PM2.5 si PM10 au identificat incendiile de vegetatie.


Cum dorim sa rezolvam problema?

Tinem sub observatie 5 parametri masurabili din aer. Astfel putem identifca focare de incendii de pana la 500 de metri departare.

App
  • Monitorizarea particulelor in suspensie

    Monitorizarea valorilor indicate de senzorul de particule in suspensie se poate determinca daca intr-un perimetru de 400-500 de metri se afla fum. Experienta monitorizarii PM2.5 si PM10 se datoreaza proiectului Strop de aer.

  • Monitorizarea temperaturii si umiditatii

    Conform studiilor si testelor, atunci cand umidicatea aerului este sub 30%, sansele sa izbucneasca un incendiu de vegetatie cresc cu 41%. Tempearaturile crescute de peste 50 C si umiditatea scazuta de sub 25% pot indica prezenta unui incendiu intr-un perimetru de 400-500 metri.

  • Monitorizarea prezenta flacara deschisa

    Dupa lasarea intunericului, cele 10 LED-uri pot detecta prezenta flacarilor deschise de la peste 80- 100 metri. Acest factor ajuta la identficarea focarului cu exactitate de cativa metri.Doriti sa va implicati si sa fiti parte din proiect?

Nu ezitati sa luati legatura cu noi pe orice cale considerati ca expuneti mai bine dorinta!